Putin a inaugurat noua autostradă care leagă Moscova de Sankt Petersburg. Motivele pentru care artera este ieșită din comun

  • 28 Noiembrie 2019 12:51
Putin a inaugurat noua autostradă care leagă Moscova de Sankt Petersburg. Motivele pentru care artera este ieșită din comun

Președintele rus Vladimir Putin a inaugurat o nouă autostradă modernă care leagă capitala Moscova de al doilea oraș ca mărime din Rusia, Sankt Petersburg, transmite agenția de știri TASS, preluat de Mediafax.ro.

Cu o lungime de 669 de km, autostrada M11 se va numi „Neva”, după râul care traversează Sankt Petersburg. Numele a fost ales în urma unui vor popular. Celelalte propuneri care au strâns multe voturi au fost „Valdai” și „Două Capitale”. Sankt Petersburg a fost, de asemenea, capitală a statului.

Neva va beneficia de infrastructură modernă, potrivit lui Putin. Este vorba despre centre de recreere, magazine, acces la internet de mare viteză și stații de încărcare pentru vehicule electrice. „Totul trebuie să fie la zi, la fel ca și autostrada”, a declarat Putin.

Noua arteră reduce timpul necesar pentru a ajunge de la Moscova la Sankt Petersburg la mai puțin de șase ore, față de 10 până acum.

Autostrada va ajuta la dezvoltarea regiunii de nord-vest, potrivit președintelui rus.
 
Sursa:Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău