Programul activităților dedicate Zilei Internaționale a Copilului. Zeci de bibliotecari din România și R.Moldova vor citi cele mai frumoase povești ale lumii, într-un „Maraton de lectură” în direct, timp de 8 ore

  • 01 Iunie 11:53
Programul activităților dedicate Zilei Internaționale a Copilului.  Zeci de bibliotecari din România și R.Moldova vor citi cele mai frumoase povești ale lumii, într-un „Maraton de lectură” în direct, timp de 8 ore

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în colaborare cu Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO, Sala cu Orgă, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creanga”, Muzeul Național de Artă a Moldovei și Teatrul Republican de Păpuși „Licurici” organizează un șir de evenimente online dedicate Zilei Internaționale a Copilului.

Astfel, Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO a creat anul acesta cel mai interactiv eveniment dedicat zilei de 1 iunie. Ca în fiecare an, copiii vor avea parte de multă distracție doar că aceasta va fi online în Orășelul virtual al copiilor. Evenimentul creat pe platforma www.1iunie.artico.md  va permite copiilor alături de părinți să parcurgă 8 stații în care vor descoperi informații noi, vor crea și vor experimenta, vor găti și vor face înconjurul lumii.

În fiecare din aceste stații: „Ne distrăm acasă”, „Gătim gustos”, „Lumea cărților”, „Atelierul creației”, „Trucuri și magie”, „Labirintul cunoașterii”, „Pădurea uimitoare”, „Soarele scânteietor” sunt plasate master class-uri, video sau jocuri. Cele din urmă sunt create de copii în cadru „Scratch Hackathon”-ului organizat de ARTICO. Vizita oricărei stații poate fi efectuată toată ziua cu acces nelimitat, astfel fiecare va reuși să încerce să meșterească și să creeze totul ce a fost propus.

Pentru adolescenți și tineri, vor fi create evenimente live, pe profilul Facebook al Centrului ARTICO:

- Începând cu ora 14:00, Clubul Voluntarilor ARTICO organizează a treia ediție a evenimentului Play With Us. Toți copiii vor avea posibilitatea de a juca Monopoly, UNO, Skribbl și alte jocuri captivante.

- La ora 16:00, Movie’n ARTICO KIDS, va rula două ediții ale filmului „Pets”, ce vor fi difuzate în limba română. Sunt așteptați fiecare, de la mic la mare, pentru a savura împreună din plin acest film și a se simți copii timp de câteva ore.

- La ora 18:00, World Wild Quest oferă copiilor un drum aventuros ce va fi parcurs individual. Va conține curiozități uimitoare, multă distracție și provocări pe cinste!

- De asemenea, începând cu ora 19:30 CRCT „ARTICO” în parteneriat cu Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale organizează Quiz for Kids. Copiii sunt îndemnați să formeze o echipă de minim 2 și maxim 6 persoane. Quiz-ul va conține 3 runde, 24 de întrebări fascinante.

Este necesară înregistrarea prealabilă pentru toate evenimentele live, link-ul pentru formularul de înscriere îl găsiți în descrierea evenimentului, pe profilul de Facebook al Centrului ARTICO.

Teatrul Republican de Păpuși „Licurici” invită toți copiii să urmărească pe pagina de Facebook a instituției începând cu ora 11:00 spectacolul „Făt-Frumos din lacrimă” în limba română, iar la ora 12:00 spectacolul „Papagalul Pai” în limba rusă.

Sala cu Orgă va transmite live pe pagina de Facebook a instituției începând cu ora 18:00 concertul „Copiii pentru copii”, în cadrul căruia vor evolua elevii de la Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu”, Școala de Arte „Alexei Stârcea” și Liceul Republican de Muzică „S. Rahmaninov”.

De asemenea, 70 de bibliotecari din România și Republica Moldova vor citi 70 dintre cele mai frumoase povești ale lumii, într-un „Maraton de lectură” în direct, timp de 8 ore, conform programului de mai jos (https://www.facebook.com/70-de-pove%C8%99ti-pentru-copii-112379383824901/ ). Evenimentul se va transmite LIVE pe Facebook, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creanga” demarează începând de astăzi, 1 iunie, începând cu ora 11:00, un program cu povești în limba engleză în cadrul căruia copiii vor putea învăța cuvinte și expresii în limba engleză.

Muzeul Național de Artă a Moldovei invită publicul să vizioneze online un material video, unde sunt prezentate opere de artă din colecțiile instituției care redau copiii și copilăria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:6,2 m/s
Wed
5
Thu
6
Fri
4
Sat
4
Sun
6

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău