Produsele tradiționale moldovenești care ar urma să beneficieze de calitatea de indicații geografice

  • 10 Mai 2018 16:54
Produsele tradiționale moldovenești care ar urma să beneficieze de calitatea de indicații geografice

Noi indicații geografice pentru produsele tradiționale moldovenești ar putea să obțină protecție. Au fost selectate 7 produse pentru care urmează să fie obțină calitatea de indicații geografice sau de specialități tradiționale garantate.

Aceste produse sunt: Kaurma (produs din carne de oi), Brânză de capră de Măgura, Miere de Codru, Miere din Codrii Tigheciului și Mousse de miere cu pomușoare de pădure, Pistil de fructe, condiment pisat uscat din ardei roșu dulce.

Acestea au fost identificate în cadrul unui studiu, elaborat de experții Proiectului Uniunii Europene „Suport pentru Asigurarea Respectării Drepturilor de Proprietate Intelectuală” în Republica Moldova în parteneriat cu Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI).

Rezultatele studiului au fost prezentate, astăzi, în cadrul expoziției FOOD & DRINKS, care se desfășoară la Centru expozițional "Moldexpo", informează AGEPI.

În prezent, pe teritoriul Republicii Moldova sunt protejate în baza înregistrării pe cale națională – 10 denumiri de origine, inclusiv 3 autohtone și 7 străine, precum și 7 indicații geografice autohtone.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău