Procurorii efectuează percheziții în câteva localități, pe o cauză penală care vizează pregătirea dezordinilor în masă

  • 10 Martie 2023 09:29
Procurorii efectuează percheziții în câteva localități, pe o cauză penală care vizează pregătirea dezordinilor în masă

La moment angajații Direcției investigații criminalitate organizată a INI și cei ai Direcției Generale Urmărire Penală, în comun cu procurorii PCCOCS, desfășoară percheziții la mai mulți, figuranți, în câteva localități, pe o cauză penală care vizează pregătirea dezordinilor în masă, anunță Poliția R. Moldova pe pagina sa de Facebook.

Joi, 9 martie, ofițerii Procuraturii Anticorupție (PA) în comun cu cei ai Centrului Național Anticorupție (CNA) și Serviciului de Informație și Securitate (SIS) au efectuat, mai multe percheziții în dosarul finanțării ilegale a Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

În rezultatul perchezițiilor 3 persoane au fost reținute. În automobilele acestora au fost depistate peste 50 000 euro și peste 2,5 milioane de lei, repartizate în pungi și în plicuri, precum și listele cu datele de contact ale persoanelor care trebuiau să primească banii.

Amintim că, pe 18 februarie curent, procurorii au efectuat peste 20 de percheziții în dosarul de finanțare ilegală a Partidului Politic Șor. Opt persoane au fost reținute.

Amintim că în luna octombrie și noiembrie 2022, percheziții similare au avut loc la Chișinău, Bălți și alte orașe ale R. Moldova. În cadrul perchezițiilor din octombrie, procurorii și ofițerii au ridicat peste 4,2 milioane de lei și 4 000 dolari SUA și, la 2 noiembrie 2022, au fost depistate și ridicate peste 320 000 de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău