Noi percheziții în dosarul de finanțare ilegală a Partidului Șor. 3 persoane au fost reținute și 3,5 milioane lei confiscate

  • 09 Martie 2023 18:25
Noi percheziții în dosarul de finanțare ilegală a Partidului Șor. 3 persoane au fost reținute și 3,5 milioane lei confiscate

Ofițerii Procuraturii Anticorupție (PA) în comun cu cei ai Centrului Național Anticorupție (CNA) și Serviciului de Informație și Securitate (SIS) au efectuat astăzi, 9 martie, mai multe percheziții în dosarul finanțării ilegale a Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat, transmite Procuratura Anticorupție.

Potrivit unui comunicat al PA, perchezițiile s-au desfășurat în automobilele așa numiților „curieri” ai partidului, responsabili de recepționarea și transportarea banilor către președinții și vicepreședinții de oficii teritoriale, care la rândul lor urmau să achite transportul și să remunereze persoanele care vin la protestele organizate de formațiune.

În rezultatul perchezițiilor 3 persoane au fost reținute. În automobilele acestora au fost depistate peste 50 000 euro și peste 2,5 milioane de lei, repartizate în pungi și în plicuri, precum și listele cu datele de contact ale persoanelor care trebuiau să primească banii.

Una dintre persoanele reținute astăzi este cercetată pe același capăt de acuzare într-un alt dosar, fiind liberată sub control judiciar la 20 februarie 2023, mai notează sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău