Președintele Ucrainei îndeamnă poporul rus să se revolte împotriva lui Vladimir Putin

  • 30 Septembrie 2022 10:20
Președintele Ucrainei îndeamnă poporul rus să se revolte împotriva lui Vladimir Putin

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat poporul rus să se revolte împotriva președintelui Vladimir Putin și să pună capăt războiului, informează vineri dpa.

"Pentru a opri aceasta (războiul), trebuie să opriți această singură persoană în Rusia care vrea război mai mult decât viață", a subliniat Zelenski într-un mesaj video.

Într-un al doilea mesaj video, Zelenski s-a adresat în special regiunii multietnice Caucaz din Rusia. Numeroși membri ai minorităților etnice ar fi trimiși în zona de război.

Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că aduce moarte, tortură, viol și distrugere. "Acest lucru poate fi oprit", însă cetățenii (ruși) trebuie "să se ridice și să lupte", a declarat el.

De asemenea, președintele ucrainean a salutat rezistența din Rusia față de mobilizarea parțială a rezerviștilor ordonată de Kremlin, transmite agerpres.

Zelenski a spus că 58.000 de ruși au fost uciși în Ucraina, cifră neconfirmată de Moscova și care nu poate fi verificată din surse independente.

Potrivit lui Zelenski, mulți dintre soldații ruși au fost trimiși la luptă fără legitimații sau documente, ca să nu poată fi identificați, și i-a sfătuit pe rușii recrutați să-și tatueze numele, pentru ca trupurile lor să poată fi restituite rudelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău