Președintele turc va organiza un miting electoral la Sarajevo. Mai multe țări au interzis campania pe teritoriul lor

  • 04 Mai 2018 11:55
Președintele turc va organiza un miting electoral la Sarajevo. Mai multe țări au interzis campania pe teritoriul lor

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat organizarea unui miting electoral la Sarajevo pentru turcii din afara țării, după ce mai multe țări europene au interzis politicienilor turci să organizeze evenimente electorale pe teritoriul lor, relatează vineri, 4 mai, publicația turcă Hurriyet, citată de agenția de presă EFE.

Erdogan consideră drept o „atitudine nedemocratică” interdicția impusă Ankarei de unele state occidentale privind desfășurarea de evenimente electorale pe teritoriul lor.

Potrivit Hurriyet, mitingul electoral ar putea să aibă loc la 20 mai la Sarajevo, dar data precisă nu a fost încă stabilită.

Anterior, cotidianul turc Yeni Șafak scria că peste 10.000 de turci, care trăiesc în țări europene, sunt așteptați la mitingul din Sarajevo, anunțat pentru 20 mai.

Guvernul turc a decis organizarea de alegeri prezidențiale și legislative anticipate pentru data de 24 iunie, cu peste un an și jumătate înainte de scrutinul la termen.

Germania, Austria și Olanda au anunțat că nu vor permite ca Turcia să organizeze evenimente electorale pe teritoriul lor, justificând această decizie prin rațiuni de ordine publică.

Potrivit Ministerului de Externe de la Ankara, peste șase milioane de turci trăiesc în străinătate, dintre care 5,5 milioane în Europa de Vest. Această importantă diasporă, ce reprezintă aproape 8% din cele 79,5 milioane de turci, a devenit un element important în alegerile din Turcia.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău