Presa de la Chișinău, despre expulzarea lui George Simion

  • 14 Mai 2015 10:30
Presa de la Chișinău, despre expulzarea lui George Simion

Revista presei din 14 mai 2015

Subiectul Expulzării din Republica Moldova a președintelui Mișcării unioniste „Acțiunea 2012”, George Simion, care, alături de „Tinerii Moldovei”, au anunțat un miting pe 16 mai la Chișinău, este subiectul de pe prima pagina a ziarelor.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL, George Simion ne-a povestit că „a fost ridicat” astăzi de reprezentanți ai Serviciului de Informații și Securitate al R. Moldova în jurul orei 17.20 din fața Liceului „Gheorghe Asachi”, unde avea o întâlnire cu profesorii de acolo. Aceștia discutau o propunere de a duce mai mulți elevi ai liceului la tabere de vară în România. Liderul Mișcării „Acțiunea 2012” a fost dus într-o clădire de pe strada Lev Tolstoi, colț cu str. 31 August, unde i s-a spus că este declarat persoană indezirabilă în R. Moldova. Liderul Mișcării „Acțiunea 2012” a declarat că „va sta la Prut” până nu i se va permite accesul în R. Moldova ca să participe la mitingul de sâmbătă.

Jurnal.md scrie că autoritățile române au reacționat imediat în cazul reținerii și expulzării din Republica Moldova a președintelui Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion.Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului român de Externe, după ce George Simion a fost reținut Ambasada României la Chișinău a luat imediat legătura cu Ministerul de Interne și Biroul Migrație și Azil de la Chișinău și a solicitat clarificări. „Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Chișinău, păstrează în atenție cazul, pentru obținerea tuturor informațiilor clarificatoare”, se mai spune în declarație.Jurnalul subliniază că acest caz  a provocat  multe reacții, iar liderii de opinie de la Chișinău afirmă că în spatele acestui caz stau chiar cei de la conducerea țării.

Numărătoarea inversă a Unirii a început. Expulzarea cu efect de boomerang, titrează Timpul. Ziarul publică un artocol preluat de pe portalul infoprut.ro, care scrie că cel care a dat ordinul de expulzare are ceva masiv în el. O prostie masivă, indubitabilă. Pentru că a generat o situație cu detentă de scandal diplomatic între București și Chișinău, cu o săptămână înainte de vizita lui Kovesi și cu trei zile înainte de 16 mai, când cetățeni ai Republicii Moldova vor ieși pe străzi pentru a manifesta împotriva jafului și corupției într-un marș de amploare organizat de Acțiunea 2012 și Tinerii Moldovei.

Ziarul  de Gardă publică secretele de la Moldtelecom sau cum prietenii câștigă licitații de milioane. Ziarul susține că prietenii și partenerii de afaceri ai lui Vitalie Iurcu, șeful Moldtelecom, câștigă, prin intermediul unui grup de firme, licitații de milioane de lei, organizate de societatea pe acțiuni deținută de stat. Conducerea Moldtelecom încearcă, însă, secretizarea acestui fapt și evită, de aproape o lună, să ne ofere informații la acest subiect, neglijând brutal Legea cu privire la accesul la informație.

Adevărul remrcă o companie elctorală  murdară la Chișinău. Atacuri la persoană și acuzații de corupție. Ziarul scrie că odată cu apropierea datei alegerilor locale generale din 14 iunie, campania electorală din Chișinău devine tot mai dură. Concurenții electorali se manifestă mai mult aducând acuzații contracandidaților lor în loc să propună soluții la problemele concrete ale orașului. Lupta pentru Primăria capitalei devine aprigă, iar majoritatea acuzațiilor sunt îndreptate spre actualul edil, Dorin Chirtoacă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-1,71
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Wed
1
Thu
3
Fri
1
Sat
-0
Sun
-3
Arhivă Radio Chișinău