Premierul a discutat cu guvernatorul BNM. Principalele subiecte abordate

  • 18 August 2021 12:58
Premierul a discutat cu guvernatorul BNM. Principalele subiecte abordate

Premierul Natalia Gavriliță a discutat astăzi, în cadrul uneii ședințe de lucru, cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu.

Potrivit unui comunicat al Serviciului de presă al Executivului, în cadrul discuției, Natalia Gavriliță a informat guvernatorul despre politicile Guvernului care urmează să fie implementate și care pot avea impact asupra politicilor monetare, în special intenția de creștere a pensiei minime și a unor alocații sociale și modul în care acestea pot influența puterea de cumpărare și presiunea inflaționistă.
Premierul a informat managementul Băncii Naționale despre sumele care urmează să fie primite în perioada imediat următoare de Republica Moldova din partea Uniunii Europene, Fondului Monetar Internațional și altor parteneri de dezvoltare. De asemenea, Natalia Gavriliță a prezentat viziunea Guvernului privind domeniile economice cu potențial maxim de creștere și a modului în care politica monetară poate contribui la succesul acestora.
 
„Ambele părți s-au arătat deschise pentru cooperare și schimb de opinii cu privire evoluțiile în sectorul real și guvernamental în scopul menținerii stabilității macroeconomice și sporirea potențialului de creștere economică”, se mai menționează în comunicat. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău