Poliția italiană spune că „tabloul de 3 milioane de euro" furat din biserică Santa Maria Maddalena era un fals

  • 14 Martie 2019 19:38
Poliția italiană spune că „tabloul de 3 milioane de euro

Se părea că spargerea decursese pe de-a întregul conform planului. Hoții au spart caseta dintr-o biserică italiană, miercuri dimineața, și au subtilizat tabloul de 3 milioane de euro pictat de artistul flamand Peter Brueghel cel Tânăr în secolul XVII.

Dar poliția a dezvăluit în cursul serii un detaliu - anume că opera de artă furată era un fals. Versiunea originală a Răstignirii, donată de biserica Santa Maria Maddalena din localitatea liguriană Castelnuovo Magra cu peste un secol în urmă, este păstrată la loc sigur, de luna trecută, în cadrul unei manevre atent gândite.

Tabloul fusese furat în 1981, pentru a fi recuperat după câteva luni, iar poliția știa că pictura devenise din nou ținta unor hoți. Așa că a amplasat un sistem de supraveghere pentru a ține locul sub observație până când infractorii se hotărau să treacă la fapte.

Primarul orașului, Daniele Montebello, s-a aflat printre puținele persone care știau de această manevră și în orele ulterioare spargerii a continuat să pretindă că hoții au furat originalul, spunându-le jurnaliștilor că pierderea operei de artă este o "lovitură grea pentru comunitate".

Deși numărul de furturi de artă din Italia a scăzut de la 906 în 2011, la 449 în 2016, peninsula rămâne cea mai mare piață de opere furate din cauza abundenței lucrărilor unor mari maeștri. Aproape jumătate din artefactele furate în 2016 erau păstrate în biserici. Poliția italiană de resort a elaborat un ghid al metodelor de optimizare a protecției bisericilor care rămân deschise publicului, inclusiv instalarea unor sisteme de alarmă și supraveghere și angajarea unor voluntari pentru supraveghere.

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău