PLDM, PDM și liberalii reformatori, gata să voteze noul Guvern (Adevărul)

  • 27 Mai 2013 11:26
PLDM, PDM și liberalii reformatori, gata să voteze noul Guvern (Adevărul)

PLDM, PDM și liberalii reformatori sunt gata să voteze joi un nou Guvern, iar Mihai Ghimpu și susținătorii lui - să treacă în opoziție scrie Adevărul.

După încă o rundă de consultări, negociatorii au declarat duminicp, 26 mai, că acordul de formare a guvernului este practic finalizat, însă mai sunt divergențe la partajarea unor funcții. Liberalii reformatori revendică toate fotoliile: Ministerele Transporturilor, Mediului, Apărării, Tineretului și Sportului, fotoliul de viceprim-ministru pe domeniul social, fără portofoliu, precum și Agenția Moldsilva“ Tot duminică, liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu a reiterat că deputații care-l susțin nu vor sprijini un nou Guvern..

Cum extirpăm tumoarea corupției din Sănătate? Se intreaba Adevărul. Ziarul subliniază că toți cei care diruguiesc domeniul sănătății în Republica Moldova, de la diferite niveluri, cunosc până în cele mai mici detalii ce se întâmplă în acest sistem. Se știe foarte bine unde și cât se plătește la negru, pentru intervenții chirurgicale și diferite alte servicii medicale. Se cunosc „tarifele“, se știe cât și unde ajunge. Cifra estimată a plăților neoficiale în medicină se ridică la peste 200 de  milioane de lei anual, potrivit unor estimări ale Organizației Transparency International Moldova, menționează cotidianul.

În Adevărul mai găsiți un interviu cu noua șefă de la conducerea Departamentului Instituțiilor Penitenciare. Spațiile mici de detenție, lipsa locurilor de muncă pentru condamnați și cazurile de automutilare sunt probleme pentru care  prima șefă de penitenciar din Moldova a găsit soluții.

Ziarul NAȚIONAL publică DEZVĂLUIRILE unui chirurg despre glonțul care a fost extras din corpul lui Sorin Paciu. Potrivit publicației, din înregistrările pe care le are, reiese că alți intervievați au indicat faptul că era vorba, totuși, de alt glonț decât cel prezentat ca probă.

Dincolo de starea de catharsis, prilejuită de meciul magnific de pe Wembley, victoria repurtată de Bayern în fața Borussiei (2-1) ascunde două trăiri personale intense, observa Petru Bogatu pe blogul său. Pe de o parte, antrenorul de 68 de ani al bavarezilor, Jupp Heynckes, își încheie cariera imperial, câștigând cea de-a două Ligă a Campionilor. Pe de altă parte, noul antrenor, Pep Guardiola, preia o echipă în toată splendoarea ei triumfală, fapt ce ridică ștacheta obiectivelor sale viitoare până la plafonul maxim. În opinia autorului, noul antrenor al batavilor se pomenește în situația lui Ștefan Covaci care a preluat Aiax tot de pe culmile succesului. Antrenorul român a reușit să mențină echipa pe piscurile cele mai înalte, câștigând două trofee în Cupa Campionilor. Va izbândi oare și Guardiola, se intreabă Petru Bogatu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău