Plahotniuc trebuie să cedeze (Timpul)

  • 04 Martie 2013 14:33
Plahotniuc trebuie să cedeze (Timpul)

Plahotniuc trebuie să cedeze, titrează Timpul. După decesul lui Sorin Paciu, împușcat în Pădurea Domnească, noua campanie electorală din țara noastră a început să se zidească pe un cadavru, scrie Pavel Păduraru.

 

După acea vânătoare, lucrurile în politica noastră au degenerat în asemenea hal, încât de ieri a început să adie în aer a comunism. Autorul amintește că comunismul pute a sânge, a cadavru, a moarte … Dacă va cădea Filat, putem pierde șansa de a semna în toamnă, la Vilnius, Acordul de Asociere cu UE. Ca și Sturza, Filat ar putea fi demis prin moțiune de cenzură într-un moment crucial pentru viitorul european al statului nostru. Iar în acest caz va avea de câștigat comuniștii (PCRM), foștii comuniști (PSRM), foștii aliați ai comuniștilor, toți având legături permanente cu Moscova și toți pronunțându-se nu numai o dată pentru integrarea RM în Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. De unde putem conchide că astăzi toate cărțile în politica moldovenească se joacă pentru Moscova. Potrivit autorului, pentru a salva țara, Plahotniuc trebuie să cedeze. Ulterior, va fi obligat să cedeze și Filat. De altfel, comuniștii, foștii comuniști și aliații lor se vor reîntoarce la putere în Moldova pentru mulți ani înainte. Iar noi, în loc să trăim liberi în țara noastră, vom putrezi în pușcăria lor...

Moldova, țară de coșmar, alt titlu din Timpul. Anul 2013 a început în Moldova cu stângul. Incidentul din Pădurea Domnească și ceea ce a urmat a scos la iveală adevărata față a clasei politice – o gloată de demagogi tupeiști pe care nu-i interesează altceva decât ambițiile personale și luptele de partid. Pe lângă evenimentele politice, autorul mai scrie că aceste două luni din anul 2013 au mai fost marcate de știri precum „un copil a fost omorât în bătaie de tatăl său; câteva eleve s-au încăierat într-o bătaie până la sânge; Transnistria scoate plăcuțele de înmatriculare moldovenești de la autobuzele care transportă elevii în școlile cu predare în limba română din stânga Nistrului; Rusia declară că avem o datorie de aproximativ jumătate de miliard de dolari pentru gazele consumate de Transnistria; etc. Atâta timp cât lucrurile vor merge după acest algoritm, Moldova rămâne o țară de coșmar!scrie Timpul.

Vladimir Voronin, liderul Partidului Comuniștilor, lasă la „discreția și sovistea“ deputaților democrați dacă vor susține sau nu moțiunea de cenzură, scrie Adevărul.Președintele PCRM a declarat că formațiunea sa este gata să voteze și demiterea președintelui Parlamentului Marian Lupu. Partidul Comuniștilor cere ca moțiunea de cenzură să fie examinată marți.

Pedeapsă până la 5 ani de închisoare pentru candidații care oferă mită electorală, titrează Adevărul. Legislativul a votat proiectul prin care se pedepsesc candidații electorali care le oferă alegătorilor alimente, băuturi alcoolice și nealcoolice sau produse din tutun. Ei sunt pasibili de amenzi de până la 10.000 de lei sau între 1 și 5 ani de pușcărie.

Elvețienii vor instala toaletele de tip Ecosan în șapte localități din raionul Cahul, aflăm din Gazeta de Sud. Astfel copiii din școlile din aceste sate, vor avea  acces la grupuri sanitare moderne și în același timp ecologice. Veceele sunt  dotate cu toate condițiile moderne, inclusiv sistem de ventilație, încălzire și apă pentru igiena copiilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
17,24
Cer fragmentat
Umiditate:51 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău