Petru Bogatu: Actualul director de la „Sputnik” pare o piesă grea în furtul miliarului (Revista presei)

  • 19 Septembrie 2019 09:25
Petru Bogatu: Actualul director de la „Sputnik” pare o piesă grea în furtul miliarului (Revista presei)

Deputatul Octavian Țîcu a anunțat că nu va mai face parte din fracțiunea parlamentară a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr și candidează la funcția de primar al Chișinăului, scrie Ziarul Național. El a spus că a epuizat toate căile de a influența lucrurile din interior, a denunțat acordul semnat recent cu PSRM și felul cum au fost făcute unele numiri, în speță alegerea lui Vladimir Țurcan în fruntea Curții Constituționale.

PUN anunță că îl va sprijini pe Octavian Țîcu la funcția de primar de Chișinău și a făcut un apel către toate formațiunile proeuropene și unioniste să sprijine candidatura lui Octavian Țîcu, scrie Adevărul.

Cotidianul reține declarația președintelui Partidului Popular Român, Vlad Țurcanu, a criticat decizia lui Octavian Țîcu, de a-și anunța candidatura la funcția de primar al capitalei, reproșându-i deputatului că a „inițiat o acțiune pe cont propriu, în loc să pună cauza pe primul loc”.

În ediția de astăzi a Ziarului de Gardă găsiți un supliment special, dedicat împlinirii a 100 de zile de la învestirea guvernului condus de Maia Sandu. Aflați cum caracterizează miniștrii, liderii fracțiunilor parlamentare, analiștii politici, dar și oamenii simpli primele 100 de zile ale guvernării actuale și care sunt reușitele și nereușitele acesteia.

Ziarul de Gardă scrie și despre cele mai importante dosare pornite de procuratura generală în ultimele 100 de zile, unul dintre ele soldat cu reținerea deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova de la Partidul Șor.

Aceeași publicație aduce detalii noi și din dosarele judecătorilor implicați în așa numitul laundromat. La trei ani de la reținerea a 16 magistrați, învinuiți de pronunțarea cu bună știință a unor hotărâri contrare legii în dosarul spălării a aproximativ 20 de miliarde de dolari prin intermediul instanțelor de judecată din R. Moldova, dosarele acestora se perindă de la o instanță la alta, fără să fie emise sentințe.

Petru Bogatu explică într-un editorial pe Deschide.md „De ce n-a fost arestat Novosadiuc?” – directorul Sputnik Moldova, pentru că inițial presa a relatat că acesta fusese arestat. „Novosadiuc  nu-i un simplu figurant în dosarul devalizării băncii, subliniază autorul. În comparație cu peștii de apă dulce gen Reghina Apostolova sau Marina Tauber, el pare un cogeamite rechin. Un rechin scăpat din plasă. Actualul director de la „Sputnik” pare o piesă grea în furtul miliarului.

Raportul Kroll  demonstrează că el a jucat un rol important în devalizarea băncilor. Novosadiuc este unul dintre fondatorii și acționarii potenți ai Unibank, el se numără printre gestionarii uneia dintre cele trei bănci falimentate prin care s-au furat sume colosale de bani. Dacă Novosadiuc a participat la furtul miliardului, urmele jafului duc spre  Kremlin. Ademenind politicieni de frunte la Chișinău, Kremlinul a căutat să provoace colapsul statului pentru a da peste cap asocierea la Uniunea Europeană”, susține autorul.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău