Peste 950 de milionari din Republica Moldova nu au achitat impozitul pe avere

  • 03 Ianuarie 2017 12:08
Peste 950 de milionari din Republica Moldova nu au achitat impozitul pe avere

Fiecare al treilea contribuabil din Republica Moldova care deține imobile de lux nu a achitat impozitul pe avere, arată datele Fiscului, chiar dacă termenul de achitare a acestuia a expirat pe 26 decembrie.

Numărul celor care au achitat noul impozit este cu 955 de persoane mai mic decât au estimat specialiștii Fiscului, astfel au fost ratate venituri de circa 15 milioane de lei.

Potrivit autorității fiscale, citate de mold-street.com, la 1 noiembrie 2016 erau identificate 2893 de persoane care dețin case cu o suprafață mai mare de 120 de metri pătrați și cu o valoarea cadastrală de peste un milion și jumătate de lei. Acestea sunt  obligate prin lege să achite o taxă de 0,8% din costul bunului.

Termenul de achitare a impozitului a expirat în data de 26 decembrie, iar cei care nu au făcut acest lucru vor fi penalizați pentru fiecare zi de întârziere.

Sursa citată mai scrie că Inspectoratul Fiscal de Stat a decis să nu recurgă, deocamdată, la încasarea forțată a datoriei. Fiscul va încerca în următoarele 30 de zile să-i convingă pe proprietarii de imobile să achite taxele restante. După acest termen, însă, instituția ar putea pune sechestru pe bunuri sau să blocheze conturile contribuabililor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău