Percheziții la ASP. Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au deconspirat o schemă de obținere ilegală a terenurilor care aparțin Primăriei mun. Chișinău

  • 14 Decembrie 2022 11:32
Percheziții la ASP. Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au deconspirat o schemă de obținere ilegală a terenurilor care aparțin Primăriei mun. Chișinău

Șapte persoane sunt în vizorul ofițerilor CNA și al procurorilor anticorupție după ce ar fi pus la cale o schemă de obținere ilegală a terenurilor care aparțin Primăriei municipiului Chișinău, prin care au cauzat municipalității un prejudiciu considerabil, anunță CNA.

Potrivit materialelor cauzei, schema funcționa în felul următor: un angajat al Agenției Servicii Publice identifica persoane cu drept de proprietate asupra unor terenuri care se mărginesc cu loturi ce aparțin Primăriei, după care, împreună cu acestea, instalau la hotarele terenurilor blocuri de beton. Ulterior, se construia o șură sau altă construcție pretins provizorie, amplasată deja pe lotul Primăriei, pe care o legalizau, înregistrând-o în Registrul bunurilor imobile. La etapa actuală, au fost identificate cinci cazuri de preluare abuzivă a proprietăților Primăriei mun. Chișinău. 

În această dimineață, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au desfășurat 9 percheziții la persoanele vizate în  organizarea schemei de preluare ilegală a terenurilor municipalității. În urma acțiunilor de urmărire penală, au fost ridicate telefoane mobile, purtători de informații și înscrisuri de ciornă, o persoană fiind reținută pentru 72 de ore. Aceasta este cercetată pentru abuz de putere sau de serviciu. Celelalte persoane vizate sunt cercetate, la această etapă, în stare de libertate, urmând ca procurorii să stabilească statutul lor procesual, în funcție de probatoriul acumulat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău