Pentagonul a fost surprins de ultimele mișcări ruse în Ucraina

  • 01 Mai 2015 10:18
Pentagonul a fost surprins de ultimele mișcări ruse în Ucraina

Comandantul suprem al forțelor aliate din Europa, generalul Philip M. Breedlove, nu a exclus joi ca Rusia să profite de regimul de încetare a focului în estul Ucrainei pentru o regrupare a forțelor și pentru pregătirea unei posibile ofensive.

Potrivit acestuia, Pentagonul a fost surprins de ultimele mișcări ruse în Ucraina.

Vorbind în fața Comitetului pentru forțele armate din Senatul american, generalul Philip M. Breedlove a declarat că serviciile secrete ale SUA ar trebui să aibă posibilitatea să monitorizeze acțiunile Rusiei în regiune.

Situația din Ucraina rămâne fragilă și instabilă, a adăugat el.

Breedlove a declarat în repetate rânduri că în regiunile Donețk și Lugansk există un număr mare de militari ruși care instruiesc și consiliază milițiile separatiste.

Rusia neagă de fiecare dată acuzațiile occidentale privind implicarea sa directă în evenimentele din Ucraina.

'Nu putem prezice exact ce are de gând să facă Rusia în continuare și noi nu înțelegem pe deplin care sunt intențiile lui (Vladimir) Putin.Putem trage concluzii pe baza 'acțiunilor sale anterioare'', a afirmat generalul Philip M. Breedlove.

' Ceea ce vedem ne dă motive să credem că Rusia își crește capacitățile, efectuează o modernizare majoră în domeniul militar și are planuri strategice ambițioase', a spus acesta în fața senatorilor americani.

În opinia sa, multe din acțiunile forțelor ruse indică o posibilă pregătire pentru o nouă ofensivă.

SUA consideră grupările armate ilegale din estul Ucrainei ca reprezentând forțele ruse.

Potrivit unor informații operative din regiune, în ultimele luni, Rusia și-a consolidat enorm gestiunea și controlul asupra rebelilor din estul Ucrainei, conform BBC.

'Comandamentul rus cred că predomină', a adăugat el, eschivându-se să ofere cifre exacte privind trupele ruse în estul Ucrainei. 'Am încetat să mai vorbim de cifre.Nu uitați că frontiera (între Rusia și Ucraina) este complet permeabilă și larg deschisă. Forțele militare, livrările, banii, oamenii, echipamentele circulă tot timpul peste graniță', a indicat el, conform agenției de presă menționate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău