Pe Dodon l-a adus la președinție agentura rusească din Moldova (Revista presei)

  • 24 Noiembrie 2016 09:17
Pe Dodon l-a adus la președinție agentura rusească din Moldova (Revista presei)

Revista presei din 24 noiembrie 2016

În edi­ția din 24 noiem­brie, Zia­ru­l de Gar­dă scrie des­pre ave­ri­le can­di­da­ți­lor la func­ția de pro­cu­ror gene­ral și des­pre con­cur­sul mai mult for­mal în urma căru­ia Cole­gi­ul de Eva­lu­a­re a Per­for­man­țe­lor Jude­că­to­ri­lor din cadrul Con­si­li­u­lui Supe­ri­or al Magis­tra­tu­rii a fost com­ple­tat cu doi mem­bri. 

Tot în aceas­tă edi­ție, afla­ți cât de intens s-a lucrat la cer­ce­ta­rea cazu­lui con­su­lu­lui gene­ral al R. Mol­do­va la Istanbul, Vea­ce­slav Filip, reți­nut pen­tru corup­ție.  

Ziarul de Gardă mai relevă difi­cul­tă­ți­le cu care se con­frun­tă pacien­ții care sufe­ră de dia­bet zaha­rat, pre­cum și medi­cii care se ocu­pă de aces­te afec­țiu­ni. 

Alegerile au fost fraudate, susține liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase, citat de Jurnal.md. El crede că Dodon va continua să scindeze societatea până la parlamentare. Liderul PPDA, a declarat în cadrul unei emisiuni la TVR Moldova că noul șef al statului ar trebui să fie primul interesat de audierea în Parlament a responsabililor de la CEC și Ministerul de Externe, astfel ca greșelile din actualul scrutin să nu se mai repede. Fracțiunea PSRM s-a pronunțat, alături de majoritatea parlamentară, împotriva acestor audieri.

Jurnal de Chișinău îl citează pe ambasadorul ucrainean la Chișinău Ivan Gnatișin. El a declarat că „Ucraina va susține dialogul cu președintele ales legal de către cetățenii R. Moldova, care va respecta Dreptul Internațional, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”. El a specificat că Ucraina a urmărit cu o atenție deosebită alegerile prezidențiale din R. Moldova, în special după declarația scandaloasă a socialistului Igor Dodon că Crimeea ar aparține Rusiei. În cazul în care R. Moldova va adopta un alt curs privind politica externă, ambasadorul Ucrainei, Gnatișin, a menționat că Kievul va respecta opțiunea și deciziile poporului R. Moldova dacă acestea sunt luate conștient, și nu prin manipulare.

Pe Dodon l-a adus la președinție agentura rusească din Moldova, titrează Adevărul, făcând referire la declarațiile liderului Mișcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu. Politicianul susține că pericolul care există acum, este tulburarea în continuare a apelor în țară, iar faptul că avem un președinte ales de popor, nu înseamnă că vom avea stabilitate.

Tot în Adevărul găsim întrebarea dacă ”Au politicienii de la București capacitatea să își asume un plan strategic pentru Republica Moldova”? Potrivit publicației, pentru moment, Republica Moldova este un stat eșuat în războiul geopolitic dintre Est și Vest cu un președinte care va juca cel mai probabil în funcție de interesele Kremlinului dacă va obține bani pentru economia moldavă aflată deja  în colaps.

Jaful de la BEM continuă, scrie portalul Moldnova.eu. Creditele neperformante rămân a fi o problemă a Băncii de Economii, aflată în proces de lichidare, iar unele decizii ale magistraților care se referă la dosarele în care sunt implicați datornicii arată că fosta bancă a statului ar putea să nu mai vadă banii. Astfel, în unele dosare apar nume sonore, cum ar fi Alexandru Brestecico, unul din apropiații președintelui ales, Igor Dodon, precum și președintele Valiexchimp, Valentin Bodișteanu, sau cel al Fuel, Andrei Iachimov. Apropiatul lui Igor Dodon este dator cu zeci de milioane la BEM, susține publicația.

Mold-street informează că societatea implicată în jefuirea acționarilor celor mai mari bănci rămâne fără autorizație. CNPF a decis să retragă autorizația companiei ”Registru Corect” care deținea dreptul de a ține registrele a 352 de companii și bănci din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sat
6
Sun
4
Mon
3
Tue
3
Wed
2
Arhivă Radio Chișinău