PDM convoacă Consiliul Politic Național (Timpul)
-
28 Octombrie 2013 09:33
REVISTA PRESEI DIN 28 OCTOMBRIE
PDM convoacă Consiliul Politic Național, informează Timpul. Începând cu ora 11:00, la hotelul Codru, va avea loc întrunirea Consiliului Politic National al PDM, unde va fi discutată situația social-politică din Republica Moldova, evoluțiile în cadrul actului de guvernare, acțiunile comune ale Coaliției Pro-Europene și obiectivele PDM.
Adevărul scrie despre cei mai bogați moldoveni din România. Averea cumulată a celor mai bogați patru moldoveni incluși în Topul Forbes 500 Miliardari din România în anul 2013 este de circa 180 de milioane de euro, relevă cotidianul. Cel mai bogat este ex-premierul Ion Sturza, care, cu o avere de 110 milioane de euro, ocupă locul 27 în clasament, în creștere cu circa 20 de milioane de euro și 16 locuri. Urmează familia Iavorski cu o avere de 55 de milioane de euro, Nicolae Petrov cu 9 milioane și Călin Fusu cu 5 milioane de euro. Experții observă că acești oameni de afaceri au o imagine pozitivă în țara noastră și și-au clădit averile din afaceri peste hotare.
Republica Moldova, atractivă pe ntru consultanții români, titrează Adevărul. În ultima vreme, tot mai mulți consultanți români pe proiecte europene au început să vină în stânga Prutului. Mulți și-au propus serviciile primăriilor și au înregistrat succese. Totodată, firme mari de consultanță din România își pregătesc intrarea pe piața moldovenească, mai aflăm din Adevărul.
Aceeași publicație scrie despre primii sfinți basarabeni. Comisia specializată de pe lângă Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a propus canonizarea Mitropolitului Bănulescu-Bodoni. Printre meritele sale au fost evocate „înființarea primei structuri ecleziale din Basarabia, crearea Seminarului Teologic din Chișinău și a Tipografiei Eparhiale. Comisia analizează și dosarul ascultătoarei Agafia (Maranciuc), care a trăit 42 de ani la mănăstirea din satul Cușelăuca, Șoldănești, timp în care nu s-a ridicat niciodată din pat. La racla Fericitei Afagia se fac foarte multe minuni, susține stareța mănăstirii. Recent, a fost depus și dosarul protoiereului Gheorghe Ivanov (1880-1946), care a slujit timp de 43 de ani în biserica din Stolniceni, Edineț. După venirea sovieticilor, rudele și copiii lui au plecat în România, însă preotul a rămas cu turma sa și a fost omorât în 1946, în timpul Postului Mare de nomenclaturiști, care l-au chinuit, l-au strangulat cu un prospop și i-au ascuns trupul neînsuflețit sub laiță, aflăm din Adevărul.