Pavel Filip | PDM are candidat pentru orice funcție

  • 21 Martie 2019 16:38
Pavel Filip | PDM are candidat pentru orice funcție

Liderul fracțiunii Partidului Democrat, Pavel Filip, declară că PDM are candidat pentru orice funcție în Republica Moldova. Și pentru funcția de președinte al Parlamentului, și pentru funcția de prim-ministru.

Sunt persoane capabile, cu potențial, demonstrând acest lucru pe parcursul timpului. Declarația a fost făcută joi, după ședința de constituire a Parlamentului, răspunzând la întrebarea jurnaliștilor dacă PDM are sau nu un candidat pentru șefia legislativului, transmite IPN.

Pavel Filip a declarat că fracțiunea PDM va activa în baza programului convenit cu cetățenii. Se va concentra pe proiecte sociale, multe dintre care au fost deja pornite. Deputatul a mai spus că, deși există un Parlament funcțional, acesta nu este pe deplin operațional, deoarece nu au putut fi alese organele de conducere, iar fără această etapă nu poate fi făcut practic nimic.

„Cu părere de rău, constatăm că această ședință a fost una scurtă, după care a fost inițiată această pauză, pauză în care, desigur, trebuie să se poarte discuții pentru a constitui o majoritate parlamentară”, a declarat Pavel Filip. „Nu o să vă spun nimic nou, Partidul Democrat a încercat să aibă discuții cu cei din blocul ACUM. Poate dacă erau acele discuții, această ședință ar fi fost una mai eficientă. Dar, cu părere de rău, acest lucru nu a avut loc”, a mai spus Pavel Filip.

Cât ține de protestul organizat de susținătorii blocului ACUM înainte de ședința Parlamentului, Pavel Filip a declarat că este un instrument democratic, dar în opinia sa, problemele nu se soluționează în stradă, ci prin discuții. Întrebat despre absența la prima ședință a noului Parlament a colegului său Andrian Candu, Pavel Filip a spus că acesta a fost plecat peste hotare și urma să revină astăzi, însă nu a reușit la ședință.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
25
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:4,1 m/s
Thu
19
Fri
22
Sat
22
Sun
19
Mon
16

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău