Pavel Filip a participat la reuniunea șefilor de Guverne ale statelor membre GUAM, la Kiev

  • 27 Martie 2017 12:56
Pavel Filip a participat la reuniunea șefilor de Guverne ale statelor membre GUAM, la Kiev

Prim-ministrul Pavel Filip a participat astăzi la reuniunea șefilor de Guverne ale statelor membre ale Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică – GUAM, desfășurată în premieră la Kiev, Ucraina.

În cadrul unei conferințe de presă comune, după prima rundă de discuții, participanții la întrunire au subliniat necesitatea aprofundării cooperării multilaterale în vederea consolidării democrației, dezvoltării economice și asigurării securității în regiune, anunță serviciul de presă al Executivului.

De asemenea, oficialii s-au referit la reglementarea conflictelor existente pe teritoriul țărilor membre GUAM, iar acestea trebuie soluționate pe cale diplomatică, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale ale statelor și a normelor de drept internațional.

În cadrul summit-ului au fost semnate două protocoale privind acțiunile de creare a Zonei de liber schimb și privind facilitarea procedurilor vamale între cele patru state. 

Părțile au avut de asemenea un schimb de opinii privind parteneriatul cu Statele Unite ale Americii și Japonia, precum și privind colaborarea cu alte organizații regionale, cum ar fi grupul de la Vișegrad.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău