Pavel Filip a participat la deschiderea expoziției „Belagro” din Minsk

  • 07 Iunie 2017 13:12
Pavel Filip a participat la deschiderea expoziției „Belagro” din Minsk

22 de întreprinderi din Republica Moldova din sectorul vitivinicol, producere și procesare de fructe și legume, panificație și apicultură, participă la expoziția „Belagro” inaugurată marți, 6 iunie a.c., la Minsk, în Belarus.

Aflat în vizită oficială în Belarus, premierul Pavel Filip și omologul său de la Minsk Andrei Kobeacov, au participat la deschiderea expoziției internaționale la care anul acesta sunt prezente 500 de companii din 25 de țări.

Evenimentul este o bună oportunitate pentru mediul de afaceri, pentru a stabili noi contacte și a semna contracte de succes”, a menționat Pavel Filip, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Totodată, premierul a accentuat că agricultura este o ramură importantă pentru R. Moldova. Industria agricolă și cea prelucrătoare reprezintă circa 16% din Produsul Intern Brut, iar 27% din populație este angajată în acest domeniu. În același timp, produselor agricole le revin peste 35 % din cifra de export a țării, se mai arată în comunicat.

În cadrul vizitei, Pavel Filip s-a întâlnit și cu președintele belarus Aleksande Lukașenko, oficialii pledând pentru dinamizarea parteneriatului dintre cele două state.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău