Pauza de cafea | Ce înseamnă bullying? De ce ar trebui să ne atragă atenția acest fenomen? Cum îl recunoaștem? Care sunt implicațiile pe termen lung dacă nu intervenim?

  • 15 August 2019 13:12
0%
00:00:00
00:00:00

Am auzit de multe ori adulți care spun despre copii că sunt duri, sunt cruzi unii cu alții, de parcă violența ar fi parte din natura copiilor în general. Prea rar am auzit discuții în care adulții încearcă să înțeleagă de ce copiii ajung să fie violenți. Cu toții avem nevoie să înțelegem mai mult ca să știm ce putem face pentru a preveni violența în rândul copiilor.

 Astăzi vă invit să ne uităm în mod special la bullying, un comportament agresiv, intenționat, ce se întâmplă repetitiv sau regulat întrun grup de copii. De ce ar trebui să ne atragă atenția acest fenomen? Cum îl recunoaștem? Care sunt implicațiile pe termen lung dacă nu intervenim? Cum intervenim și ce putem face pentru a preveni bullyingul în rândul copiilor? Povestim azi la Pauza de cafea cu Daniela Terzi-Barbarosie, psihologă, @ Anatolii Oprea, specialist în protecția copilului la Fundația Terre des Hommes Moldova și coordonatorul proiectului ”Prevenirea violenței asupra copilului prin implicare comunitară” și Teo Rebeja, trainer și manager de program la Fundația Terre des Hommes Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău