Platforma DA a luat act de propunerea PLDM și de reacția PAS

  • 20 August 2020 08:00
 Platforma DA a luat act de propunerea PLDM și de reacția PAS

Platforma Demnitate și Adevăr a luat act de inițiativa PLDM privind alegerile prezidențiale și constituirea unui bloc electoral. De asemenea, a luat act de reacția Partidului Acțiune și Solidaritate care califică propunerea în cauză drept una tardivă și lipsită de perspectivă, transmite IPN cu referire la un comunicat al Platformei DA.

În fond, reacția Platformei DA se limitează la formula „a luat act”, chiar dacă textul comunicatului conține mai multe exemple din ultimii ani prin care formațiunea „a militat pentru unificarea tuturor forțelor de dreapta și promovarea unui candidat unic la scrutinul prezidențial”, dar care, însă nu au fost acceptate.

„Soluția propusă de Platforma DA, care ar fi garantat câștigarea scrutinului prezidențial, trimiterea în opoziție a lui Igor Dodon și a PSRM, fortificarea partidelor pro-europene și naționale în perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare anticipate sau la termen, din păcate nu a fost agreată nici de PAS, nici de alți actori politici declarați pro-europeni sau unioniști”, se spune în document.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău