PAS califică acțiunile PDM de a acuza câteva formațiuni politice că ar fi încălcat legislația electorală, drept o tentativă de intimidare a opoziției

  • 07 Decembrie 2018 14:56
PAS califică acțiunile PDM de a acuza câteva formațiuni politice că ar fi încălcat legislația electorală, drept o tentativă de intimidare a opoziției

Partidul Democrat acuză câteva formațiuni politice că ar fi încălcat legislația electorală în preajma alegerilor parlamentare și anunță că a depus o sesizare la instituțiile de stat. Pe de altă parte, Partidul Acțiune și Solidaritate califică acțiunile PDM drept o nouă tentativă de intimidare a opoziției.

Partidul Democrat din Moldova acuză, într-un comunicat de presă difuzat astăzi, mai multe derapaje de la legislația electorală, comise de unele partide și organizații civice.

PDM se referă în mod expres la desemnarea mai multor candidați la scrutinul parlamentar de către Partidul Socialiștilor, ceea ce ar fi o încălcare, deoarece candidații au fost anunțați înainte de termen. De asemenea, PDM atrage atenția la susținerea deschisă pe care o oferă Igor Dodon socialiștilor.

PDMa decis să sesizeze oficial instituțiile responsabile de organizarea alegerilor, pe motiv că asemenea ilegalități ar putea afecta procesul electoral.

PSRM va comenta mai târziu aceste acuzații, a anunțat serviciul de presă al partidului.

Totodată, PDM denunță că Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate, care au anunțat că la alegeri vor forma un bloc comun, ar face deja agitație electorală și acest fapt ar fi ilegal. PDM acuză cele două formațiuni că ar comite și încălcări ale legislației privind finanțarea partidelor politice.

Secretarul general al PAS, Igor Grosu, califică însă sesizarea PDM drept o nouă tentativă de intimidare a opoziției. El susține că PAS și PPDA nu au încălcat legislația.

Asociația Promo-Lex monitorizează desfășurarea perioadei electorale și va prezenta un raport în a doua jumătate a lunii decembrie.

Amintim că alegerile parlamentare vor avea loc la 24 februarie, iar campania electorală va începe odată cu înregistrarea candidaților.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
28 °C
cer fragmentat
Umiditate:51 %
Vint:3,6 m/s
Mon
19 °C
Tue
19 °C
Wed
17 °C
Thu
18 °C
Fri
18 °C

Curs oficial BNM 19 Mai 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0977 -0.0000
USD 17.9332 -0.0000
RON 4.2210 -0.0000
UAH 0.6805 -0.0000
RUB 0.2781 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău