Partidul Politic „Șor” a fost lipsit de subvențiile din contul bugetului de stat pentru o perioadă de jumătate de an

  • 09 Septembrie 2022 17:13
Partidul Politic „Șor” a fost lipsit de subvențiile din contul bugetului de stat pentru o perioadă de jumătate de an

Partidul Politic „Șor” a fost lipsit de subvențiile din contul bugetului de stat pentru o perioadă de jumătate de an. Decizia a fost aprobată astăzi de Comisia Electorală Centrală (CEC), care a constatat încălcări privind raportarea veniturilor și cheltuielilor în campania electorală desfășurate pentru alegerile locale noi din data de 29 mai curent, transmite MOLDPRES.

În ședința CEC, vicepreședintele Comisiei, Pavel Postica, a specificat că formațiunea a încălcat prevederile Codului electoral prin prezentarea informațiilor eronate în raportul financiar. CEC a constatat folosirea fondurilor nedeclarate în sumă totală de aproximativ 20 de mii de lei și depășirea plafonului financiar stabilit. „Decizia reprezintă un semnal și pentru alte partide de a respecta disciplina financiară și prevederile Codului electoral”, a declarat Pavel Postica.

Sancțiunea va fi aplicată în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2023. Hotărârea CEC urmează a fi transmisă Procuraturii Anticorupție.

În prezent, Procuratura Generală are în gestiune un dosar privind finanțarea ilegală a Partidului „Șor”, iar deputata Marina Tauber, este cercetată pentru falsificarea raportului financiar.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
-2,82
Cer acoperit de nori
Umiditate:92 %
Vint:3,09 m/s
Tue
0
Wed
1
Thu
3
Fri
0
Sat
-0
Arhivă Radio Chișinău