Ora de Vârf | Ion Tăbîrță: „Faptul că noi avem mari probleme electroenergetice în momentul dat este din cauza Federației Ruse”

  • 08 Noiembrie 2022 16:25
0%
00:00:00
00:00:00

Faptul că Rep. Moldova are mari probleme electroenergetice se datorează Moscovei care a redus livrările de gaze Chișinăului, iar în mod indirect prin intermediul Centralei de la Cuciurgan, controlată de regimul separatist de la Tiraspol, a stopat în totalitate livrarea de energie electrică malului drept al Nistrului, susține analistul Ion Tăbârță. Expertul a subliniat în emisiunea Ora de Vârf de la Radio Chișinău că în această situație de criză energetică, Rep. Moldova rezistă grație gazelor naturale pe care le importă din România.

„Faptul că noi avem mari probleme electroenergetice în momentul dat este din cauza Federației Ruse, fie că ei în mod direct au redus volumul de gaze naturale livrate Rep. Moldova, fie prin intermediul unui regim separatist din stânga Nistrului, controlat de ei. Inițial energia electrică a fost redusă cu 27 la sută, iar acum a fost stopată în totalitate livrarea spre malul drept. De aceea, în aceste condiții noi practic rezistăm în linii mari pe seama gazelor naturale importate din România”, a declarat Ion Tăbârță 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău