Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Vizita președintei Maia Sandu la Paris este una semnificativă și poate impulsiona relația moldo-franceză, iar susținerea din partea Franței poate cântări foarte mult pentru R.Moldova

  • 02 Februarie 2021 17:18
0%
00:00:00
00:00:00

Vizita președintei Maia Sandu la Paris este una semnificativă și poate impulsiona relația moldo-franceză, iar susținerea din partea Franței poate cântări foarte mult pentru Republica Moldova, având în vedere faptul că Franța este o voce importantă în cadrul UE, apreciază comentatorul politic Ion Tăbârță.

”Franța rămâne un actor foarte important în politica UE. Trebuie să luăm în calcul și factorul președintele Maia Sandu. Vedem o deschidere extraordinară față de dumneaei. Faptul că Maia Sandu are această vizită în Franța după ce anterior a avut întrevederi  la cel mai înalt nivel la Bruxelles, spune foarte mult cât de apreciată este dumneaei și câte speranțe sunt în președintele Maia Sandu ca un simbol al schimbării pozitive, al schimbărilor democratice, a reformelor în R. Moldova”.

Expertul a amintit că ultima vizită a unui președinte al R. Moldova în Franța a fost acum 13 ani, în 2008. Parisul a fost un susținător activ al Chișinăului în primul deceniu după independența R. Moldova, iar Maia Sandu ar putea reanima acest interes al statului francez față de Chișinău.

”Probabil că Maia Sandu, care duce o politică foarte activă în direcția vestică, ar putea să încerce să impulsioneze această relație moldo-franceză, iar susținerea din partea Franței poate cântări foarte mult pentru Republica Moldova, având în vedere că Franța este o voce importantă în cadrul UE”, apreciază comentatorul politic Ion Tăbârță, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău.

Emisiunea din 2 februarie 2021

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău