Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Pandemia este gestionată de factorul politic, anul trecut - în scop electoral, după care am asistat la o goană a vaccinului cu iz geopolitic, iar mai nou este folosită ca element de presiune asupra Președinției

  • 05 Aprilie 2021 17:18
0%
00:00:00
00:00:00

Pandemia este gestionată de factorul politic în Republica Moldova, anul trecut - în scop electoral, după care am asistat la o goană a vaccinului cu iz geopolitic, iar mai nou este folosită ca element de presiune asupra Președinției, a comentat analistul Ion Tăbârță, în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău.

Prin introducerea stării de urgență, Igor Dodon a vrut să aibă și mai multe împuterniciri, atenționează expertul:

Pandemia este gestionată în continuare de către Igor Dodon. Avem din ce în ce mai multe dovezi că, de fapt, cel care gestionează Guvernul este liderul socialiștilor. Mesajele lui sunt tot mai evidente că dă indicații Guvernului.

Practic ne îndreptăm spre un model – Plahotniuc – când fostul lider al Partidului Democrat aduna la partid șeful Guvernului și întreg cabinetul și dădea indicații. Treptat, ne îndreptăm spre un astfel de model.

Dacă ne întrebăm cine este Igor Dodon, mă refer ca și funcție în stat, dumnealui nu are nicio funcție acum oficială în stat. Dacă vorbim despre separația puterilor, atunci Igor Dodon nu ar trebui să intervină sub nicio formă în activitatea Guvernului.

Ce am avut joi în Parlament e un fel de teatrul absurdului - prim-ministrul interimar cere introducerea stării de urgență fără niciun fel de măsuri. Dl. Ciocoi a recunoscut direct că cere introducerea stării de urgență pentru ca actualul Guvern interimar, cu atribuții limitate, să aibă atribuții depline. Cu alte cuvinte, prin introducerea stării de urgență, Igor Dodon a vrut să aibă și mai multe împuterniciri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău