Ora de Vârf | Ion Tăbârță: Masurile de relaxare anunțate de Igor Dodon sunt riscante. Ratingul electoral este în prim plan, nicidecum problema sănătății și siguranței cetățenilor

  • 25 Mai 2020 15:20
0%
00:00:00
00:00:00

Masurile de relaxare anunțate de Igor Dodon sunt riscante și comportă o tentă politică, consideră și analistul politic Ion Tăbârță. El a atras atenția, în cadrul emisiunii Ora de Vârf, de la Radio Chișinău, că în rezolvarea crizei pandemice a fost implicat factorul politic și nu specialiștii în domeniu:

„De fapt, aceasta a fost una din cele mai mari probleme de combatere a crizei, că au fost implicați politicieni și nu a fost soluționată de medici. Ceea ce face Igor Dodon, este o întruchipare a implicării politicului în criza pandemică. Tot ce a făcut el în această perioadă, s-a gândit la ratingul electoral, dividente politice, dar nicidecum nu a pus în prim plan problema sănătății publice, siguranța cetățenilor, combaterea consecințelor social-economice. Ba dimpotrivă, a tras cu ochiul ce se face în România…”

Deocamdată, curba îmbolnăvirilor este în scădere nesemnificativă. Trebuie să recunoaștem că până acum s-a combătut greșit această pandemie. Spitalele noastre au fost, din păcate, focare de infecție. Acum ce facem, deschidem alte focare?

Totodată, expertul atrage atenția că în alte state mici comparabile cu R. Moldova, numărul de îmbolnăviri este mult mai mic, iar altele au iești deja din pandemie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău