Opt magistrați care au solicitat promovarea în funcție administrativă, inclusiv la CSJ, vor fi evaluați vineri, 31 ianuarie (bizlaw.md)

  • 30 Ianuarie 2020 09:41
Opt magistrați care au solicitat promovarea în funcție administrativă, inclusiv la CSJ, vor fi evaluați vineri, 31 ianuarie (bizlaw.md)

Colegiul pentru selecția și cariera judecătorilor se întrunește vineri, 31 ianuarie, în ședință pentru a evalua dosarele a 13 magistrați care au solicitat să fie promovați. Opt dintre ei vor să ajungă în funcții administrative, iar alții cinci, la instanțe ierarhic superioare, scrie bizlaw.md

Potrivit agendei publicate, la funcții administrative în cadrul Curții Supreme de Justiție (CSJ) pretind patru magistrați. Este vorba despre: Iurie Bejenaru, Tamara Chișca-Doneva, Ion Guzun și Liliana Catan. Toți patru activează, în prezent, în cadrul CSJ. Menționăm că, funcțiile de președinte și vicepreședinte CSJ sunt vacante, iar Consiliul Superior al Magistraturii desfășoară concursuri de selectare a candidaților.

Totodată, trei magistrați de la Judecătoria Hîncești vor fi evaluați pentru o eventuală promovare în funcție administrativă în cadrul instanței. Este vorba despre Corina Albu, Emil Bulat și Victor Olărescu. În cadrul aceleași ședințe va fi examinat și dosarul magistratului Grigore Manoli, care vrea să ajungă în funcție administrativă în cadrul Judecătoriei Chișinău, instanță unde acesta își exercită atribuțiile în prezent.

Întreaga știre pe bizlaw.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău