ONU | Consiliul de securitate discută cu ușile închise situația din Siria

  • 07 Martie 2018 17:28
ONU | Consiliul de securitate discută cu ușile închise situația din Siria

Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit cu ușile închise miercuri, 7 martie, la ora 17:00 pentru a discuta despre situația din Siria, la solicitarea Franței și a Marii Britanii, au declarat marți diplomați, relatează AFP.

Reuniunea are loc „din cauza deteriorării situației pe teren în Siria și în absența punerii în aplicare" a armistițiului de o lună prevăzut în urma adoptării unei rezoluții pe 24 februarie de către Consiliul de Securitate al ONU, a precizat unul dintre diplomați.

La reuniune vor lua cuvântul secretarul general-adjunct pentru afaceri umanitare, Mark Lowcock, și emisarul special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura.

Săptămâna trecută, Mark Lowcock a deplâns, într-un discurs în Consiliul de Securitate, lipsa respectării încetării focului în Siria, în pofida rezoluției adoptate în unanimitate pe 24 februarie. „Când va fi implementată rezoluția dvs?", a întrebat oficialul ONU, adresându-se celor 15 membri ai Consiliului de Securitate.

Noua reuniune a Consiliului de Securitate are loc după ce armata rusă, care sprijină regimul sirian, a anunțat că le va permite rebelilor înarmați, și nu doar civililor, să părăsească enclava Ghouta Orientală, propunându-le acestora să predea forțelor guvernamentale siriene ultimul bastion al rezistenței. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău