Oficial de la Kiev: Exploziile din Crimeea transmit un semnal clar invadatorilor. Distrugerea logisticii ocupanților va continua

  • 21 Martie 2023 11:04
Oficial de la Kiev: Exploziile din Crimeea transmit un semnal clar invadatorilor. Distrugerea logisticii ocupanților va continua

Șefa centrului de presă a Forțelor de Apărare din sudul Ucrainei, Natalia Humeniuk, a comentat exploziile de luni seară din nordul Crimeii, peninsulă temporar ocupată de ruși. Potrivit acesteia, exploziile de la Djankoi transmit un semnal clar invadatorilor: distrugerea logisticii ocupanților va continua, așa că rușii ar trebui să părăsească peninsula.

"Dacă ne amintim cum arată harta Crimeii temporar ocupate, în special legăturile feroviare, vedem că Djankoi este o stație de legătură. La începutul invaziei la scară largă, se spunea că distrugerea logisticii ar fi principala modalitate care ar influența schimbarea modului în care inamicul înțelege ce are de făcut în Crimeea. Deocamdată a fost indicată o direcție clară, astfel încât să se înțeleagă că trebuie să plece" - a afirmat Humeniuk. Potrivit acesteia, ocupanții din Crimeea erau destul de relaxați, datorită distanței (de linia frontului, n.r.) și credeau că vor avea timp să se evacueze cu mult înainte să înceapă "reacția armelor ucrainene în raport cu locurile în care se află inamicul rus pe teritoriul peninsulei".

Amintim că, luni seară, mai multe explozii au fost raportate în Crimeea, lângă orașul Djankoi, unde se află un aerodrom controlat de invadatorii ruși. Localnicii au povestit că, inițial, au observat mai multe drone, după care s-au auzit explozii.

Potrivit Direcției Principale de Informații (GUR) din Ministerul Apărării de la Kiev, în exploziile de lângă Djankoi, au fost distruse rachete de croazieră rusești de tip Kalibr NK, în timp ce erau transportate pe calea ferată.

Direcția Principală de Informații a transmis că "misterioasele explozii" continuă procesul de demilitarizare a Rusiei și pregătește peninsula ucraineană Crimeea pentru eliberarea de sub ocupația invadatorilor ruși. Între timp, ocupanții din Crimeea au decretat stare de urgență în Djankoi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău