Explozii în Crimeea. Ucrainenii spun că au distrus mai multe rachete Kalibr în timpul transportului

  • 21 Martie 2023 08:08
Explozii în Crimeea. Ucrainenii spun că au distrus mai multe rachete Kalibr în timpul transportului

Ministerul Apărării din Ucraina a anunțat că a distrus mai multe rachete de croazieră rusești de tip Kalibr în timp ce erau transportate pe calea ferată, în peninsula Crimeea.VIDEO

"O explozie în orașul Djankoi din nordul Crimeei ocupate temporar a distrus rachetele de croazieră rusești Kalibr NK în timpul transportului lor pe calea ferată, scrie Digi24.

Kalibr NK sunt rachete concepute pentru lansări de pe navele de suprafață ale Flotei Ruse de la Marea Neagră", se arată într-un comunicat al Direcției de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina. Sursa citată adaugă că astfel de operațiuni pregătesc terenul pentru "eliberarea peninsulei ucrainene Crimeea".

 

La rândul său, Anton Gherașcenko, consiler al ministrului de Interne, a distribuit o filmare cu o explozie în dreptul gării din localitatea Djankoi.

"Rachetele de croazieră Kalibr NK au fost distruse în Djankoi, Crimeea, în timpul transportului pe cale ferată", a scris acesta pe Twitter.

Înainte de confirmările oficialilor ucraineni, mai mulți martori au semnalat explozii în peninsula Crimeea. S-a întâmplat la cea mai mare bază aeriană a Moscovei din peninsula ocupată. Localnicii au auzit trei explozii puternice, la intervale scurte de timp, iar unii dintre ei au povestit că au văzut drone.

Despre drone a vorbit și Serghei Aksionov, liderul controlat de la Moscova al peninsulei Crimeea, adăugând că exploziile provocate de acestea au rănit o persoană și au distrus o casă și un magazin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău