O judecătoare solicită tragerea la răspundere a membrilor CSM și scuze publice pentru tratament discriminatoriu în privința sa

  • 09 Iulie 2020 13:46
O judecătoare solicită tragerea la răspundere a membrilor CSM și scuze publice pentru tratament discriminatoriu în privința sa

O judecătoare solicită tragerea la răspundere a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii și scuze publice pentru tratament discriminatoriu în privința sa.

 Este vorba despre Marina Curtiș, de la Judecătoria Cahul, sediul Taraclia. Ea a solicitat deja de două ori transferarea sa la o instanță din capitală, unde locuiește cu familia, având 5 copii și fiind nevoită să facă zilnic naveta până la Taraclia. CSM nu i-a admis cererea, iar în cadrul concursului din 30 iunie membrii Consiliului i-au adresat întrebări cu caracter discriminatoriu, după cum reclamă judecătoarea. Ea solicită examinarea plângerii sale la următoarea ședință a CSM.

Judecătoarea face parte din Asociația Vocea Justiției, nu are sancțiuni disciplinare și a criticat anterior situația din sistemul judecătoresc. Potrivit ei, refuzul CSM de a o transfera la Chișinău nu ar fi fost motivat și argumentat, iar decizia nu a fost făcută publică.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău