O fostă ministră din Cabinetul Tarlev, desemnată de Guvern în Consiliului de Integritate al ANI

  • 28 Decembrie 2016 17:32
O fostă ministră din Cabinetul Tarlev, desemnată de Guvern în Consiliului de Integritate al ANI

Un fost ministru al Justiției din perioada guvernării comuniste, Victoria Iftodi, a fost desemnat astăzi de Guvern în calitate de membru al Consiliului de Integritate al ANI. Propunerea a venit din partea ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, care a afirmat că aceasta este cea mai bună candidatură care putea fi găsită.

Victoria Iftodi a deținut funcția de ministru al Justiției în Guvernul Tarlev, în perioada 2005-2006. Ulterior, aceasta a fost Ambasador al R. Moldova în Franța, dar și reprezentant al R. Moldova pe lângă UNESCO. Iftodi este ultima dintre cei șapte membri ai Consiliului de Integritate transmite Anticorupție.md

Ieri, au fost selectați doi reprezentanți ai societății civile în Consiliu. Candidații selectați au provocat critici în societate. Din Consiliul de Integritate vor mai face parte Victor Micu, președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), desemnat în septembrie, Mircea Roșioru, președintele Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), desemnat de colegii săi la mijlocul lunii august, și Viorel Rusu din partea Congresului Autorităților Locale (CALM). Parlamentul l-a selectat prin concurs public pe Sergiu Ostaf, directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (CreDO).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău