O colonie de furnici canibale a fost descoperită într-un buncăr nuclear polonez. Cum au supraviețuit acestea

  • 05 Noiembrie 2019 10:55
O colonie de furnici canibale a fost descoperită într-un buncăr nuclear polonez. Cum au supraviețuit acestea

O colonie de furnici muncitoare a fost descoperită într-un buncăr de arme nulceare din Polonia. Colonia pare să fi supraviețuit hrănindu-se doar din corpurile altor furnici moarte.

Cuibul principal a fost construit într-o conductă de ventilație verticală a buncărului, unde se depozitau arme nucleare în timpul perioadei sovietice. În fiecare an însă, un număr mare de furnici cade în conductă și nu se mai întoarce la colonie, potrivit Sky News, citat de digi24.

În ciuda inabilității furnicilor căzute să se întoarcă și a condițiilor severe din buncăr – fără căldură, lumină și fără urme evidente de hrană – colonia s-a mărit.

Cercetătorul Wojciech Czechowski a spus că singura modalitate prin care colonia furnicilor s-a păstrat atâția ani a fost pentru că ele s-au hrănit cu corpurile altor furnici, care au murit.

Echipa de cercetători a improvizat, de asemenea, un pod prin care furnicile se pot întoarce în colonie în cazul în care cad în conducta de ventilație.

Deși colonia a fost descoperită în 2013, o nouă cercetare a dezvăluit că aceste furnici și-au mâncat într-adevăr foștii colegi de colonie pentru a supraviețui.

Comportamente asemănătoare mai au loc în timpul primăverii, când furnicile nu prea găsesc hrană pe bază de proteine, dar asta are loc ca rezultat al războiului furnicilor, atunci când coloniile se luptă între ele și apoi se hrănesc cu corpurile celor decedate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:3,09 m/s
Thu
22
Fri
23
Sat
23
Sun
21
Mon
19
Arhivă Radio Chișinău