O agenție franceză de sănătate publică va analiza problema creșterii numărului de copii născuți fără membre superioare

  • 31 Octombrie 2018 12:08
O agenție franceză de sănătate publică va analiza problema creșterii numărului de copii născuți fără membre superioare

O agenție franceză de sănătate publică a afirmat că desfășoară o investigație națională asupra unei aparente creșteri a numărului de copii născuți fără mâini, antebrațe sau brațe, anunță BBC.

Anterior, agenția afirmase că nu găsește nicio legătură de cauzalitate între cazurile din estul Franței și cele din Bretania, în nord-vest. Ministrul sănătății, Agnès Buzyn, a afirmat însă că răspunsul este inacceptabil.

În Franța există discuții privind rezultatele anunțate de agenția franceză de sănătate publică în trei rapoarte privind cazurile de nașteri ale copiilor fără mâini sau fără brațe, în două regiuni ale țării. Studiile pe această temă, care de câtva timp îngrijorează populația și autoritățile sanitare, nu au identificat cauzele malformațiilor. Sănătatea publică franceză a recunoscut existența celor două focare - unul în Bretania (nord-vest), celălalt în Loire-Atlantique (vest) - unde s-a înregistrat un număr anormal de copii născuți fără mâini, fără brațe sau fără antebrațe. Aceste malformații congenitale grave - numite "ageneză transversală a membrelor superioare" - probabil nu sunt "cazuale".

Cazul celor două regiuni a fost adus la lumină printr-un reportaj al televiziunii publice France Televisions, care, săptămâna trecută, a raportat nașterea a șapte copii cu malformații în zona rurală Ain.

În departamentul Ain, copiii cu malformații s-au născut între 2009 și 2014 și au trăit pe o rază de 17 km. Semnalul de alarmă a fost lansat în 2011 de către registrul local de supraveghere Remera, care din 1973 colectează, analizează și obține date privind nașterile din regiunea Rhone-Alpes (în sud-estul Franței, la granița cu Elveția și Italia). După analiza statistică, sănătatea publică franceză nu a recunoscut în această regiune un exces de cazuri, cum s-a întâmplat în Bretania (4 cazuri între 2001 și 2013) și în Loire-Atlantique (3 cazuri în 2007 și 2008), unde a fost lansată o investigație pentru a identifica originea anomaliilor. 

Au fost contactate serviciile veterinare pentru a detecta orice malformații la animale, dar nu se poate trage încă nicio concluzie. Nu au fost raportate evenimente industriale în zonele afectate. În Bretania, aplicarea pesticidelor este controlată.

În Franța se înregistrează anual 150 de nașteri cu ageneză transversală a membrelor superioare. Este o malformație foarte specifică care apare în timpul dezvoltării embrionului, între a 24-a și a 56-a zi după concepție. Originile pot fi genetice, farmacologice (luând talidomidă de la mamă, de exemplu) sau mecanice.

Sursa: RADOR si Epochtimes



Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
0,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău