Numărul diplomaților din Federația Rusă în R. Moldova urmează să fie limitat. Vasnețov: „Autoritățile responsabile care au luat astfel de decizii cred că înțeleg ce consecințe pot fi pe viitor”

  • 26 Iulie 2023 10:22
Numărul diplomaților din Federația Rusă în R. Moldova urmează să fie limitat. Vasnețov: „Autoritățile responsabile care au luat astfel de decizii cred că înțeleg ce consecințe pot fi pe viitor”

În ședința de astăzi, 26 iulie, a Guvernului, ministrul de externe, Nicu Popescu a cerut ca numărul diplomaților din Federația Rusă să fi limitat. Ambasadorul rus Oleg Vasnețov susține că vor exista consecințe după astfel de decizii, transmite Radio Chișinău.

Timp de mai mulți ani, chiar decenii am asistat și am fost ținta unor activități din partea Rusiei și politici destul de ostile. O seamă din ele au fost realizate prin intermediul Ambasadei Ruse la Chișinău. Am văzut recent și informații cu un număr excesiv de antene. În opinia noastră este foarte important ca serviciile diplomatice ale țării noastre dar și a altor țări să se concentreze pe dezvoltare bunelor relații.

Am ajuns la concluzia că numărul de diplomați trebuie limitat astfel încât să se creeze o situație în care sunt mai puțini indivizi care acționează mai puțin pentru a destabiliza situația din R. Moldova ”, a declarat ministrul.

Popescu a menționat că reprezentanții Ambasadei Ruse au fost deja informați.

Ambasadorul rus Oleg Vasnețov a fost convocat astăzi dimineața la sediul MAEIE. Acesta a fost informat despre decizia instituției de a limita numărul de diplomați ai Federației Ruse la Chișinău. Vasnețov a făcut declarații pentru presă la ieșire, unde a menționat că Chișinăul se implică într-o cursă a rusofobiei.

Era de așteptat, dar nu am crezut că așa de repede Chișinăul se implica într-o cursă a rusofobiei. Însă credem că autoritățile responsabile care au luat astfel de decizii înțeleg ce  consecințe pot fi pe viitor”, a spus ambasadorul rus.

Întrebat despre antenele de pe clădirea ambasadei, Oleg Vasnețov a declarat că edificiul a fost construit și dat în folosință la sfârșitul anilor 90 și că antenele datează din acele timpuri.

Dacă ar fi lucrat foarte bine internetul, telefonia, nu ar fi fost necesar de montat atâtea antene. Aceste antene sunt procurate de pe piața internă de la furnizorii de servicii de telecomunicații”, a punctat ambasadorul rus la Chișinău.

Amitim că, marți, 25 iulie, MAEIE a anunțat că Vasnețov va fi convocat la minister pentru a oferi clarificări și explicații în contextul unei investigații jurnalistice privind acțiunile de spionaj ale Federației Ruse în Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău