Noi rețineri și percheziții în cauza penală denumită generic „INTERPOL”

  • 11 Iunie 14:33
Noi rețineri și percheziții în cauza penală denumită generic „INTERPOL”

Procuratura Anticorupție vine cu noi detalii în privința cauzei penale în cadrul căreia se investighează o presupusă schemă de corupție prin care persoane publice din Republica Moldova și din alte țări primeau mită pentru a interfera cu publicarea de către INTERPOL a Notificărilor Roșii pentru infractori din diferite țări anunțați în căutare internațională.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, în urma desfășurării investigațiilor din data de 9 iunie 2024, o persoană a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău la ieșirea din țară, fiind efectuată o percheziție corporală și ridicate dispozitive digitale, și alte obiecte.

După o evaluare a riscurilor implicate, procurorii au decis înaintarea unui demers la judecătorul de instrucție privind aplicarea arestului preventiv în privința acestei persoane.

În rezultat, astăzi, 11 iunie, Judecătoria Chișinău sediul Ciocana, a admis demersul procurorilor, fiind aplicată măsura preventivă – arestul preventiv pe un termen de 30 de zile.

Procuratura Anticorupție mai anunță că și ieri, 10 iunie, o altă persoană a fost reținută în legătură cu schema indicată, fiind de asemenea efectuate percheziții la adresele asociate acestei persoane.

După o evaluare a riscurilor implicate, procurorii au decis eliberarea acestei persoane la 11 iunie, dar urmează să fie cercetată în stare de libertate.

„Vom furniza actualizări suplimentare pe măsură ce vor deveni disponibile informații relevante”, menționează Procuratura Anticorupție în comunicatul de presă publicat de aceștia. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
31,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
25
Mon
22
Tue
20
Wed
22
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău