Noi restricții: Barurile și restaurantele din Anglia se închid la ora 22.00. Când intră în vigoare măsura

  • 22 Septembrie 2020 12:20
Noi restricții: Barurile și restaurantele din Anglia se închid la ora 22.00. Când intră în vigoare măsura

Toate pub-urile, barurile și restaurantele din Anglia se închid la ora 22.00 începând de joi, pentru a limita răspândirea coronavirusului, scrie BBC. De asemenea, prin lege, servirea se va face doar la masă.

Michael Gove, ministru în Cabinetul Johnson, a spus, de asemenea, că oameni ar trebui să lucreze de acasă, „dacă pot”, iar spectacolele sportive să se desfășoare fără spectatori.

Setul complet de măsuri va fi stabilit de premierul Boris Johnson în Camera Comunelor. 

Alerta de Covid-19 a fost ridicată la nivelul 4 în Marea Britanie, ceea ce înseamnă că rata de transmitere a virusului este ”mare sau în creștere exponențială”.  

Michael Gove a declarat pentru BBC că închiderea barurilor și restaurantelor la ora 22.00 a avut efecte pozitive în zonele unde a fost testată.

Marea Britanie ar putea avea 50.000 de noi cazuri de coronavirus pe zi până la jumătatea lunii octombrie, dacă nu se iau măsuri suplimentare, a avertizat consultantul guvernului pe probleme științifice.

Sir Patrick Vallance a spus că „asta ar putea aduce în plus aproximativ 200 de decese pe zi”, după o lună, potrivit BBC. Declarațiile au fost făcute în contextul în care premierul Boris Johnson a spus că analizează dacă este necesar să fie luate și alte măsuri pentru reducerea numărului de îmbolnăviri.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău