Noi proteste împotriva desemnării lui Plahotniuc la funcția de premier

  • 14 Ianuarie 2016 15:59
Noi proteste împotriva desemnării lui Plahotniuc la funcția de premier

Platforma Demnitate și Adevăr anunță noi proteste, astăzi, la ora 10.00, în Piața Marii Adunări Naționale.

„Îi îndemn pe toți să vină la proteste, indiferent de preferințele politice, să protestăm continuu până la înlăturarea regimului oligarhic. Acum nu este important de ce culoarea este găleata cu care vom aduce apă pentru a stinge focul”, a declarat Andrei Năstase, liderul Platformei „DA” în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV 7”.

Năstase susține că Vlad Plahotniuc prin comportamentul său sfidează întreaga țară. „Plahotniuc sfidează bunul simț prin faptul că se vrea premier. Moldova trebuie să intre în alegeri anticipate, deoarece acest Parlament nu mai este legitim, acționează împotriva propriului popor”, a spus el.

Năstase a lansat și un mesaj către șeful statului. „Îndemnăm președintele să stea pe poziții și să nu cedeze, să știe că oamenii îl susțin. Șeful statului este obligat să consulte fracțiunile parlamentare, dar nu și găștile”.

Andrei Năstase a lansat un mesaj și către organele de drept, cerându-le să investigheze „cum au fost șantajați și cumpărați deputații care au semnat pentru Plahotniuc”.

Pe 13 ianuarie, mii de oamenii au manifestat împotriva desemnării lui Vlad Plahotniuc la funcția de prim-ministru, în centrul Chișinăului, precum și la reședința  președintelui de la Condrița.

În același timp, și Partidul Democrat a organizat o acțiune de susținere a candidatului său, în scuarul Teatrului de Operă și Balet, la care au luat parte zeci de mii de persoane.

Manifestanții de ambele părți au fost ținuți la distanță unii de alții de un cordon de polițiști.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău