Noi plecări din PDM. Reacția formațiunii

  • 25 August 2020 11:15
Noi plecări din PDM. Reacția formațiunii

Membrii organizației teritoriale din Briceni a Partidului Democrat anunță că părăsesc formațiunea. Potrivit lor, „acțiunile lui Pavel Filip și ale conducerii PDM au dus și duc la dezbinarea partidului”.Această plecare este deja a patra din organizațiile teritoriale, după ce anterior au plecat membrii din Cahul, Florești și Orhei, transmite IPN.

„Această decizie are la bază, în primul rând, dezacordul organizației teritoriale Briceni cu politice promovată de actuala conducere a PDM, în persoana domnului Pavel Filip și a grupului lui de apropiați  din conducerea partidului. Actuala conducere nu respectă prioritățile și prevederile programului de activitate a partidului, și mai nou, încalcă statutul PDM. Spre regret, în ultimele luni, organizațiile teritoriale nu au văzut și nu au simțit din partea conducerii partidului sau organelor centrale ale partidului o colaborare colegială, de echipă și constructivă, spre binele și folosul cetățenilor”, se menționează într-un proces verbal semnat de 17 membri ai OT Briceni.

Cu o reacție a venit secretarul general al PDM, Alexandru Jizdan, care s-a declarat sigur că această declarație nu este agreată de majoritatea colegilor din Briceni. „Frigăruii au devenit o metodă populară pentru unii politicieni din Moldova în vederea achiziționării rapide a unor eventuali suporteri din teritoriu, mai ales dacă acești suporteri fac parte din partide parlamentare cu experiență serioasă și cu o resursă umană foarte bună. Întâmplător sau nu, autorii frigăruielor de tristă pomină din toamna trecută, de la Florești: Eugeniu Nichiforciuc, Vladimir Andronachi, Alexandru Vâlcu și Vasile Botnari au reușit o altă „performanță”, oferind porții generoase de frigărui membrilor OT PDM Briceni”, susține Alexandru Jizdan.

Potrivit lui, în ciuda provocărilor, PDM pășește cu încredere pe calea reformării sale pentru a deveni un partid autentic european care are în prim plan interesul cetățenilor țării.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău