Noi informații despre atacul sângeros care a avut loc pe un poligon militar din Belgorod, Rusia: O dispută pe teme religioase

  • 16 Octombrie 2022 12:24
Noi informații despre atacul sângeros care a avut loc pe un poligon militar din Belgorod, Rusia: O dispută pe teme religioase

Un consilier al președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că cei doi voluntari care au deschis focul asupra colegilor lor într-o bază militară rusă au comis atacul după o ceartă pe teme religioase, transmite The Guardian.

Cel puțin 11 persoane au fost ucise și 15 rănite în schimbul de focuri de armă de sâmbătă, la un poligon de antrenament militar din regiunea Belgorod, în sud-vestul Rusiei, a anunțat Ministerul rus al Apărării. Cei doi atacatori au fost împușcați mortal.

Reuters a relatat că Oleksii Arestovici, un consilier al lui Zelenski, a declarat într-un interviu pe YouTube că atacatorii erau din Tadjikistan, o națiune din Asia Centrală, și au deschis focul asupra celorlalți după o ceartă pe tema religiei.

Tadjikistanul este predominant musulman, în timp ce aproximativ jumătate dintre ruși urmează diferite ramuri ale creștinismului, în principal ortodoxia. Ministerul rus spusese că atacatorii proveneau dintr-o națiune din Comunitatea Statelor Independente, care grupează nouă foste republici sovietice, inclusiv Tadjikistanul.

Reuters nu a putut confirma imediat comentariile lui Arestovici, un comentator proeminent al războiului.

Site-ul de știri independent rusesc Sota Vision a declarat că atacul a avut loc în micul oraș Soloti, aproape de granița cu Ucraina și la aproximativ 105 km sud-est de Belgorod.

„În timpul unei sesiuni de antrenament cu arme de foc cu persoane care și-au exprimat în mod voluntar dorința de a participa la operațiunea militară specială [împotriva Ucrainei], teroriștii au deschis focul cu arme de calibru mic asupra personalului unității”, a susținut ministerul rus al Apărării.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău