11 morți într-un „atac” pe un poligon militar din Belgorod, Rusia: „Doi cetățeni” din fosta URSS au deschis focul cu arme automate

  • 16 Octombrie 2022 08:28
11 morți într-un „atac” pe un poligon militar din Belgorod, Rusia: „Doi cetățeni” din fosta URSS au deschis focul cu arme automate

Cel puțin 11 persoane au murit sâmbătă și alte 15 au fost rănite într-un schimb de focuri pe un poligon militar rusesc din regiunea Belgorod, la granița cu Ucraina, a anunțat Ministerul rus al Apărării, care a calificat incidentul drept un „atac”, potrivit Le Figaro.

Într-o declarație citată de agențiile de presă rusești, ministerul a precizat că „doi cetățeni” din fosta URSS au deschis focul cu arme automate în timpul unui exercițiu, scrie G4Media. 

„Cei doi teroriști au fost doborâți într-un schimb de focuri”, a adăugat ministerul.

„În timpul desfășurării unor exerciții de antrenament cu focuri de armă cu persoane care și-au exprimat în mod voluntar dorința de a participa la o operațiune militară specială, teroriștii au deschis focul cu arme de calibru mic asupra personalului unității”, se arată în raport.

„În urma împușcăturilor, 11 persoane au fost rănite mortal. Alte 15 persoane cu răni de diferite grade de gravitate au fost transportate la o unitate medicală, unde primesc toată asistența necesară”, a precizat Ministerul rus al Apărării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău