Noi detalii în dosarul acordării frauduloase a subvențiilor în agricultură. CNA și procurorii au operat percheziții la un fost angajat al AIPA și 5 agenți economici

  • 15 Martie 2023 11:14
Noi detalii în dosarul acordării frauduloase a subvențiilor în agricultură. CNA și procurorii au operat percheziții la un fost angajat al AIPA și 5 agenți economici

Ofițerii Direcției generale teritoriale Nord (DGT) a CNA și procurorii Oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție au operat percheziții, în această dimineață, la 5 agenți economici din Bălți și la fostul șef al Secției Teritoriale Bălți din cadrul Agenției de Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA). Scopul acțiunilor întreprinse este acumularea probatoriului pe cazurile de corupere pasivă, săvârșită de către angajații Secției Teritoriale Bălți a Agenției de Intervenții și Plăți în Agricultură, precum și de corupere activă, comisă de către reprezentanții Societăților cu Răspundere Limitată care au promis, oferit și dat mijloace bănești angajaților ST Bălți a AIPA pentru obținerea subvențiilor în agricultură, anunță CNA.

În cadrul perchezițiilor, au fost ridicate contracte, ordine de plată și facturi fiscale care demonstrează transferurile bănești către persoanele juridice complice la infracțiune care acordau instrumente în deghizarea provenienței banilor rezultați din infracțiune, precum și certificate ce confirmă depunerea dosarelor de subvenționare.

În prezent, în gestiunea CNA și a procurorilor din oficiul Nord sunt 48 de cauze penale care vizează infracțiuni de corupere pasivă și activă, trafic de influență și spălare de bani, săvârșite de angajați ai AIPA și agenți economici în procesul de acordare a subvențiilor pentru agricultură.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău