Noi atribuții pentru administrația parcurilor IT. Ce modificări propune Ministerul Economiei și Infrastructurii (bizlaw.md)

  • 28 Februarie 16:20
Noi atribuții pentru administrația parcurilor IT. Ce modificări propune Ministerul Economiei și Infrastructurii (bizlaw.md)

În contractul încheiat între rezidenții parcurilor IT și administrația entității ar putea fi indicate genurile de activitate practicate, și nu cele autorizate, cum este în prezent. Modificarea se regăsește într-un proiect al Ministerului Economiei și Infrastructurii, transmis Guvernului, scrie bizlaw.md

Potrivit legislației în vigoare, persoana înregistrată în calitate de rezident al parcului încheie cu administraţia acestuia un contract privind desfăşurarea activităţii în parc şi este introdusă în Registrul de evidenţă a rezidenţilor parcului. Contractul se încheie pe o perioadă de cel puţin patru ani și nu poate depăşi termenul de funcţionare a parcului.

Totodată, autoritățile propun extinderea atribuțiilor administrației parcurilor IT. Astfel, dacă în prezent legea stabilește că serviciile de consultanță pot fi oferite doar rezidenților, pe viitor aceste servicii ar putea fi oferite și potențialilor rezidenți. Astfel, administrația parcului va putea presta servicii de consultanţă inclusiv privind deschiderea unei reprezentanţe sau fondarea unui SRL în scopul aderării ulterioare la parc.

De asemenea, conducerea parcurilor IT va avea atribuții de implementare a proiectelor și a programelor de dezvoltare a industriei tehnologiei informaţiei şi ecosistemului pentru inovare digitală.

Potrivit autorităților, activitatea primului parc IT din țara noastră a reușit, într-o perioadă scurtă, să debirocratizeze interacţiunea cu o comunitate de afaceri și a stimulat procesul de legalizare a afacerilor, excludere a salariilor în plic, evaziune fiscală si alte fenomene negative, care erodează bazele economice ale unui stat.

De asemena, proiectul prevede extinderea perioadei de aplicare a facilităților fiscale oferite companiilor rezidente parcurilor IT din Republica Moldova.  

Sursa:bizlaw.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
7 °C
cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,5 m/s
Sat
9 °C
Sun
9 °C
Mon
13 °C
Tue
11 °C
Wed
5 °C

Curs oficial BNM 10 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.8465 -0.2825
USD 18.2774 -0.2389
RON 4.1072 -0.0554
UAH 0.6694 -0.0093
RUB 0.2478 0.0031
Arhivă Radio Chișinău