Noi atribuții pentru administrația parcurilor IT. Ce modificări propune Ministerul Economiei și Infrastructurii (bizlaw.md)

  • 28 Februarie 2020 16:20
Noi atribuții pentru administrația parcurilor IT. Ce modificări propune Ministerul Economiei și Infrastructurii (bizlaw.md)

În contractul încheiat între rezidenții parcurilor IT și administrația entității ar putea fi indicate genurile de activitate practicate, și nu cele autorizate, cum este în prezent. Modificarea se regăsește într-un proiect al Ministerului Economiei și Infrastructurii, transmis Guvernului, scrie bizlaw.md

Potrivit legislației în vigoare, persoana înregistrată în calitate de rezident al parcului încheie cu administrația acestuia un contract privind desfășurarea activității în parc și este introdusă în Registrul de evidență a rezidenților parcului. Contractul se încheie pe o perioadă de cel puțin patru ani și nu poate depăși termenul de funcționare a parcului.

Totodată, autoritățile propun extinderea atribuțiilor administrației parcurilor IT. Astfel, dacă în prezent legea stabilește că serviciile de consultanță pot fi oferite doar rezidenților, pe viitor aceste servicii ar putea fi oferite și potențialilor rezidenți. Astfel, administrația parcului va putea presta servicii de consultanță inclusiv privind deschiderea unei reprezentanțe sau fondarea unui SRL în scopul aderării ulterioare la parc.

De asemenea, conducerea parcurilor IT va avea atribuții de implementare a proiectelor și a programelor de dezvoltare a industriei tehnologiei informației și ecosistemului pentru inovare digitală.

Potrivit autorităților, activitatea primului parc IT din țara noastră a reușit, într-o perioadă scurtă, să debirocratizeze interacțiunea cu o comunitate de afaceri și a stimulat procesul de legalizare a afacerilor, excludere a salariilor în plic, evaziune fiscală si alte fenomene negative, care erodează bazele economice ale unui stat.

De asemena, proiectul prevede extinderea perioadei de aplicare a facilităților fiscale oferite companiilor rezidente parcurilor IT din Republica Moldova.  

Sursa:bizlaw.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău