Nicu Popescu, despre calificarea conflictului de la Nistru drept război civil: „A fost o gafă”

  • 02 Iulie 2019 11:14
Nicu Popescu, despre calificarea conflictului de la Nistru drept război civil: „A fost o gafă”

Ministrul Afacerilor Externe și Integării Europene, Nicu Popescu, a revenit la declarațiile sale prin care a calificat conflictul armat de la Nistru drept război civil.

„În cursul zilei de ieri, la București, am folosit o sintagmă nereușită atunci când m-am referit la conflictul transnistrean. Folosirea acestei sintagme a fost o gafă, o gafă pe care o regret și sper să depășim acest moment de neînțelegere în comunicarea mea publică.
În același timp cred că este foarte important să privim și în viitor, acolo unde avem o agendă europeană foarte încărcată.
Vreau să vă asigur că în pofida acestei gafe regretabile lucrul meu se va concentra în continuare cu prioritate pe deblocarea relațiilor externe ale Republicii Moldova, intensificarea cooperării cu România, cu Ucraina și cu Uniunea Europeană pentru că doar așa țara noastră va reuși să depășească această fază de criză poilitică și economică în care am fost aruncați în ultimii ani”, a declarat Nicu Popescu. 

Menționăm că ieri după declarațiile respective, ministrul a declarat că „în timpul conflictului din 1992 ne-am aflat într-o stare regretabilă în care unii cetățeni ai Republicii Moldova s-au aflat în stare de conflict armat cu alți cetățeni ai Republicii Moldova”.

Precizările au fost făcute după ce Nicu Popescu a calificat, ieri, la București, conflictul de la Nistru drept război civil. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău