Nicu Popescu a solicitat șefilor diplomaților europene sprijin în vederea recuperării banilor sustrași din băncile moldovenești

  • 15 Iulie 2019 17:55
Nicu Popescu a solicitat șefilor diplomaților europene sprijin în vederea recuperării banilor sustrași din băncile moldovenești

Ministrul Afacerilor Externe și Integării Europene, Nicu Popescu, a participat la discuția cu privire la Republicii Moldova, subiect aflat pe agenda ședinței Consiliului Afacerilor Externe al UE.

Situația actuală din Republica Moldova, programul de reforme și prioritățile de politică externă a Chișinăului au fost câteva dintre subiectele discutate de ministrul de Externe, Nicu Popescu, cu șefii diplomațiilor europene.

Astfel, oficialii europeni au confirmat disponibilitatea de a acorda sprijinul necesar pentru eforturile de integrare europeană a Republicii Moldova, potrivit unui comunicat al ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău.

La discuția informală cu miniștrii de externe, Nicu Popescu a vorbit despre eforturilor de contracararea fenomenului corupției și despre deblocarea accesului la programele de asistență externă pentru Chișinău.

De asemenea, Nicu Popescu a solicitat sprijinul partenerilor europeni în recuperarea banilor sustrași din băncile moldovenești în contextul fraudei bancare.

Miniștrii de externe europeni au adresat o serie de întrebări cu privire la situația politică și economică din R. Moldova, precum și prioritățile Guvernului în diverse domenii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău