Nicu Popescu a avut o întrevedere cu o delegație a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare

  • 30 Martie 2023 08:37
Nicu Popescu a avut o întrevedere cu o delegație a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a primit o delegație a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, condusă de Mark Bowman, vicepreședinte pentru politici și parteneriate, se arată într-un comunicat al MAEIE.

În cadrul întâlnirii oficialii au discutat despre proiectele BERD din Republica Moldova, prioritățile privind finanțarea și asistența și am salutat accentul pe care BERD îl pune pe sprijinirea inițiativelor care ne apropie de Uniunea Europeană.

De asemenea, am subliniat rolul cheie al Băncii în Moldova și am apreciat finanțarea record a BERD din anul trecut, inclusiv în sectorul privat, fapt care ne-a ajutat să menținem economia funcțională în contextul efectelor negative ale războiului brutal al Rusiei împotriva Ucraina.

Un împrumut de 300 de milioane de euro a fost utilizat pentru achiziționarea de gaze, ceea ce ne-a permis să menținem căldura în casele noastre și să trecem mai ușor peste această iarnă.

Vom continua parteneriatul cu BERD pentru a întări securitatea energetică, investi în infrastructură, stimula comerțul și dezvolta sectorului privat.” – a spus oficialul moldovean.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:47 %
Vint:8,23 m/s
Fri
10
Sat
10
Sun
10
Mon
6
Tue
4
Arhivă Radio Chișinău