Nicolae Negru, despre schema de corupere masivă a alegătorilor din R. Moldova: „Acesta e doar vârful aisbergului, noi nu vedem ce se află sub apă”

  • 03 Octombrie 14:37
Nicolae Negru, despre schema de corupere masivă a alegătorilor din R. Moldova: „Acesta e doar vârful aisbergului, noi nu vedem ce se află sub apă”

Autoritățile trebuie să acționeze foarte serios în prevenirea și combaterea acțiunilor de destabilizare a Republicii Moldova, care este într-o poziție foarte vulnerabilă în fața războiului hibrid desfășurat de Federația Rusă, a comentat pentru Radio Chișinău analistul politic Nicolae Negru.

„Autoritățile trebuie să aibă o atitudine serioasă față de asta, să nu li se pară o glumă, pentru că acesta e doar vârful aisbergului, noi nu vedem ce se află sub apă. Noi nu știm câți bani au fost investiți, câți diversioniști au fost trimiși aici, în Republica Moldova. Poate au fost trimiși cu un an înainte sau poate și mai demult. E posibil că, pe parcursul acestei perioade, ei s-au infiltrat și, într-un anumit moment, vor fi puși în mișcare, li se va comanda să întreprindă anumite acțiuni diversioniste împotriva statului Republica Moldova.

Acum, de fapt, e un fel de test pentru serviciile de informație și pentru celelalte instituții ale statului, dar, totodată, cred că e un test și pentru partenerii noștri.

Noi suntem într-o poziție foarte vulnerabilă, fiindcă am fost parte a Uniunii Sovietice și de aceea avem infiltrați agenți în toate instituțiile statului, exact cum s-a văzut în Ucraina în anul 2014”, a spus Nicolae Negru pentru Radio Chișinău. 

Citiți șiRusia a transferat, în luna septembrie, 15 mln de dolari pentru coruperea electorală a 130 de mii de cetățeni din Republica Moldova

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:46 %
Vint:5,66 m/s
Fri
20
Sat
21
Sun
17
Mon
13
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău